HomeDurf jij de echte western-boots aan? Ik begon maar even subtiel…Beauty en LifestyleDurf jij de echte western-boots aan? Ik begon maar even subtiel…

Durf jij de echte western-boots aan? Ik begon maar even subtiel…

Kijk jij ook altijd jaloers naar die dames die gewoon enorm wegkomen met de gaafste western-stijl laarzen? Ik wel! Ik durf ze zelf nog even niet echt aan. Gelukkig zijn er wel heel wat western-stijl laarzen die wat subtieler zijn dan de écht western-boots. Misschien dat ik die wel aandurf!

Mocht je wel eens naar How I met Your Mother kijken, dan heb je ongetwijfeld de aflevering gezien waarin Ted met knalroze cowboylaarzen komt aanzetten. “Pulling them off” is daarbij de bekende uitspraak. Komt-ie ermee weg of niet? Ik vind roze cowboylaarzen niet bepaald supermannelijk, dus nee, Ted komt er wat mij betreft niet mee weg, maar wil je als dame je outfit een beetje spice geven, dan kom je met die rode cowboylaarzen een heel eind lijkt mij. Toch is de cowboylaars als concept natuurlijk ook geschikt voor mannen, want die droegen de laarzen al lang geleden op paarden, en hoe mooier de laars, hoe duurder. Bij rodeo’s zag/zie je de meest extravagante laarzen. In de fashion in de cowboylaars ook echt een must have geworden. En vind je dat teveel, dan heb je nog genoeg andere, subtielere western-stijlen.

Western-stijl?

Zo is de echte cowboylaars altijd met een boogje boven aan de schacht en naar binnen lopende hak, en op kuithoogte en met typische versieringen op de neus of de schacht. Dan heb je nog texana’s (lage laarsjes) en nog vele combinaties, waarbij bijvoorbeeld de schacht recht loopt of de instap op zijn chelsea-boot’s is gemaakt. Als overeenkomst kun je in elk geval stellen dat ze de western-stijl hebben, hoe ondefinieerbaar dat ook is.

Bekende merken die western-laarsjes verkopen zijn bijvoorbeeld Sendra, Perlita Peaches of Catarina Martins. Dan heb je wel de echte goeie (en prijzige) te pakken. Maar de verschillende soorten laarzen combineren wel lekker met een grote hoeveelheid outfits. Op het blog van SHUZ.nl vind je daar een leuk artikel over, als je dat hebt gelezen heb je meteen wat outfit-inspiratie.

Pistool boots

Ikzelf kreeg laatst een prachtig paar pistol boots van Sacha opgestuurd. Sacha verkoopt schoenen online en in winkels, je kent het misschien wel, met dat gele logo. Pistol boots zijn korte laarsjes, met een stevige western-hak en ritssluitingen. Ze heten overigens pistol boots omdat de vorm van de laarzen een beetje op dat van een pistool lijkt (je verzint het niet..).

Filmpje ervan!

Een bericht gedeeld door Annelies Verhelst (@anneliesje) op

Go Western!

Desalniettemin zijn ze voor mij het subtiele begin van een western-boot collectie. Volgende stap is om de echte stoere suède kuitlaarzen te regelen. Zou ik dat durven?

Om jou ook even wat makkelijke inspiratie te geven voor toffe western-boots, heb ik mijn top-3 voor je op een rijtje gezet. Van aardig betaalbaar tot uiteraard de serieuze “moet ik hebben maar dat wordt sparen” laarzen. Welke vind jij de tofste?

Sendra € 324,95 Monfrance

Omoda € 99,95 Omoda.nl

Pavement € 159,95 Zalando.nl

Ik vind het cool dat er zoveel verschillende soorten western-laarsjes zijn. Zo hoef je helemaal niet meteen met van die heftige laarzen rond te lopen als je ook een beetje stoer voor de dag wilt komen. Zoals je ziet kan het ook heel stijlvol en subtiel. Nu vind ik die eerste paar laarzen trouwens megacool, maar voor dat geld laat ik toch liever een tatoeage zetten geloof ik…poeh!