HomeCBD-zalf en huidolie, de remedie tegen uitslag, jeuk en schilfers?Beauty en LifestyleCBD-zalf en huidolie, de remedie tegen uitslag, jeuk en schilfers?

CBD-zalf en huidolie, de remedie tegen uitslag, jeuk en schilfers?

Ja hoor, gaat ze weer met haar CBD. De vorige keer heb ik vooral uitgelegd wat CBD-olie is en waar dat zoal voor dient. Ik noemde al kort dat het ook kan helpen met huidproblemen. Daarom kreeg ik van CBDdrogist.nl een potje CBD-zalf en een flesje CBD-huidolie om eens te proberen. Iedereen heeft wel eens ruwe plekken, uitslag, of andere gekke plekjes op de huid. Ik dus ook. En ik schuw doorgaans geen enkel middel om er snel vanaf te raken. Lees je even mee over mijn ervaringen?

Laat ik eerlijk zijn: een goede andere huidzalf is natuurlijk net zo prima om vreemde plekjes te behandelen. Soms kom je ook prima uit met de bekende schapenwolcrème (ook zo’n aanrader) of gewoon wat kokosvet. Mijn doel was met deze test eigenlijk zo simpel als het willen beantwoorden van een paar vragen.

Ruikt CBD-olie naar wiet?

Nee. Je verwacht het niet, maar het ruikt niet naar wiet. Zeker niet als het als huidolie of huidzalf is verwerkt. Er zitten dan nog andere componenten zoals olijfolie, lijnzaadolie, wolvet, bijenwas en nog meer soorten vet of olie doorheen. Die hebben doorgaans nogal een eigen geur. De CBD-huidolie ruikt vooral naar hele zware sojaolie en de zalf een beetje naar bijenwas.

Helpt CBD-olie echt?

Daar kan ik niet echt een claim over doen. De olie voor inwendig gebruik (dus om te slikken) levert wisselende verhalen op. In mijn omgeving zijn er mensen die erbij zweren, maar ook mensen die zeggen dat het niks doet bij ze. En of dat dan een kwestie van dosering is of gewoon het simpele feit dat het niet werkt, je weet het niet. Van de CBD-zalf kan ik zeggen dat het in zoverre helpt dat het snel jeukerige plekken verlicht, je huid weer herstelt en dat het prettig aanvoelt. De huidolie is wat makkelijker uit te wrijven en daardoor geschikt om grote oppervlakten te hydrateren. Wel ruikt de olie erg naar ‘olie’ (niet heel gek, maar toch). Ik raad je aan om het vooral ’s nachts te gebruiken, als je net gedoucht hebt voor het slapengaan.

Zou je CBD-zalf of huidolie aanraden?

Als je op zoekt bent naar een natuurlijke zalf of huidolie dan wel. Hoewel er uiteraard ook genoeg alternatieven zijn, is met name de zalf prettig om in je tas te hebben zitten voor ’tussendoor’. Ik ontdek ruwe plekjes of irritaties altijd op de meest uiteenlopende plekken, lang niet altijd thuis. Dan is het prettig als je meteen kunt smeren. Meestal als ik thuiskom ben ik allang vergeten dat ik ergens een plekje had ontdekt (klinkt lekker dit). De olie is echt een flesje en veel handiger om op je nachtkastje te hebben staan bijvoorbeeld. Je kan de huidolie ook op je hoofdhuid gebruiken, al moet je wel beseffen dat je haar er erg vet van wordt. Als je een natuurlijke shampoo gebruikt, of een speciale voor de gevoelige hoofdhuid, dan spoelt dat er niet zo makkelijk uit (precies waarom er die nare stofjes in andere shampoos zitten overigens, die krijgen dat er wel uit). Het kalmeert je hoofdhuid en helpt bij vaker gebruiken de hoofdhuid weer genezen en sterker worden. Dan maar even een paar dagen wat vetter haar…

Om kort te gaan, de CBD-zalf en huidolie zijn niet specifiek heel goedkoop. De verkoper raadt ook aan om als je echt regelmatig last hebt van je huid, ook eens een voedselallergietest te laten doen. Ga ik ook nog laten doen. Vaak ligt het simpelweg aan een enkele voedselgroep waar je, al dan niet ineens, overgevoelig voor bent. Vond ik een goeie tip.

Wat is jouw go to crème voor gekke plekjes op je huid?