HomeVerstuur je kerstkaarten en help een goed doelApps en WebsitesVerstuur je kerstkaarten en help een goed doel

Verstuur je kerstkaarten en help een goed doel

Nou ben ik helemaal niet zo fan van al die goede doelen die maar proberen wat extra’s te halen uit de kerstgeest van mensen. Ik geef aan drie goede doelen, waarvan ik hoop dat ze het geld goed besteden, maar ze hoeven verder echt niet aan te kloppen voor meer geld en andere goede doelen kunnen, hard maar waar, ook de pot op. Het houdt ergens op, ik verdien ook maar net genoeg om rond te komen. Maar, iets wat ik nou zelf wel makkelijk vind, is het versturen van kerstkaarten en toch iets aan het goede doel geven. Check…

Kerstkaarten moet je hoe dan ook toch wel versturen. In de meeste gevallen dan. Ikzelf heb het vorig jaar geloof ik niet gedaan, maar toen had ik het ook druk met verhuizen en andere smoesjes. En digitale kaartjes zijn toch een wat mager excuus. Dus, bedacht ik, als je dan toch een keer wel kerstkaarten verstuurt, doe het dan goed. Viavia kwam ik uit op Goededoelenkaartje.nl. Dat klinkt eng, alsof je dan een kaartje gaat versturen vol met logo’s van goede doelen, of zielig kijkende kindertjes. Is dus niet zo. Wel gaat er van elke verstuurde kaart 50 cent naar het door jou gekozen goede doel.

Hoe werkt het?

Je gaat dus naar Goededoelenkaartje.nl en je klikt op 1. Uw goede doel kiezen. Het staat mooi in vier stappen aangegeven, kan niet misgaan. Lijkt wat dat betreft gewoon op Greetz.nl, je weet wel, van die blije commercial op tv. Daarna kom je op de pagina waar de kaart kunt gaan maken. Die pagina is een beetje naar de stijl van het gekozen goede doel aangepast, leuke ’touch’. Je kunt een eigen foto uploaden of kiezen uit de galerij. Vervolgens kun je kiezen of je een enkele of dubbele kaart wilt en hoe groot. Best veel keuze!

Daarna kun je nog klooien met tekst en kleurtjes en lettertypes, op de voorkant en de binnenkant c.q. achterkant van de kaart en dan issie klaar voor verzending. Je kunt ervoor kiezen om een hele batch tegelijk naar een heleboel mensen te sturen, of ze eerst bij jou thuis te laten bezorgen. Dat laatste kan vanaf 10 kaarten. Simpel allemaal eigenlijk. Dan hoef je alleen nog te hopen dat TNT Post ze op tijd bezorgt overal ;-). Oja, betalen kan onder de 5 euro per eenmalige incasso en daarboven met iDEAL of PayPal.

Werkt beter dan bellen! 

Het is eigenlijk net zo simpel als iedere andere kaartenbestelservice en je steunt er nog het goede doel mee ook. Vind ik wel tof, ondanks dat ik verder niet zoveel met goede doelen heb. Dit werkt waarschijnlijk wel stukken beter dan mijn telefoonnummer uit dubieuze lijsten halen en mij opbellen om te vragen of ik zin heb om geld te geven. Wat dus standaard ‘nee’ is. Dus ja, kan alleen maar zeggen: ga naar Goededoelenkaartje.nl en verstuur vanaf daar je sinterklaas/kerst/oud+nieuw/verjaardagskaarten.

One thought on “Verstuur je kerstkaarten en help een goed doel

  1. altijd mooi om ook nog eens bij je aankopen van kerstkaarten aan een goed doel mee te werken ik ga zeker mijn kaarten bij jullie bestellen dit jaar

    groetjes leonie van zandbergen

Comments are closed.