HomeSupersnel een boek maken met Blurb.comApps en WebsitesSupersnel een boek maken met Blurb.com

Supersnel een boek maken met Blurb.com

Het bestaat al sinds 2007, maar Blurb was even een beetje uit zicht. Nu zijn ze weer keihard terug, zo bewijzen de cijfers. In 2009 bedroeg de omzet van Blurb 45 miljoen dollars. En dat in een tijd waarin “print” het toch wat moeilijk heeft. Elke seconde werd er meer dan 1 nieuwe titel gedrukt en met een totaal van 1.2 miljoen boeken in 2009 is dat meer dan alles van de jaren ervoor. Het succes zit hem in de kleine oplages. Normaal kun je bij een drukker pas een boek laten drukken als er meer dan een bepaald aantal worden gedrukt. Bij Blurb maakt het niets uit. Nederlanders hebben bovendien een extra voordeel, want Blurb laat alles drukken, inbinden en verzenden vanuit Nederland. Wij hebben dus lekker snel ons mooie boek in huis.

Blurb heeft tevens een nieuwe service toegevoegd: de PDF-to-print. Heb je wel een supergoeie designer die een boek voor je heeft opgemaakt in InDesign, dan kun je hiermee simpelweg een PDF maken en die opsturen naar Blurb. Hoef je dus zelf niet te klooien met allerlei layout-opties in de BookSmart software. Want layout-opties zijn er genoeg. Blurb heeft een aantal tutorials op YouTube gezet, die wellicht handig zijn om te bekijken. Zo viste ik er eentje uit 2008 vandaan. Er wordt uitgelegd hoe je van je weblog een boekt maakt.

Ik moet zeggen dat ik zelf nog niet gebruik heb gemaakt van de service van Blurb, maar aangezien ik wel van plan was ergens dit jaar of volgend jaar een boek te schrijven (wie niet eigenlijk..) vond ik dit wel een aardige optie. Want, het leuke is dat niet meteen een grote oplage hoef te bestellen. Blijkt het een flop, dan ben ik dus niet enorm veel geld kwijt ineens. Maar, om het een succesje te maken is er ook een widget voor op je website (en ook je Hyves geloof ik) waarmee je mensen kunt laten bladeren door je boeken en kunt laten bestellen. Heb je er zelf geen omkijken naar, ideaal toch?

One thought on “Supersnel een boek maken met Blurb.com

  1. Mijn eerste ervaringen met Blurb zijn positief. Nadat de opmaak gereed is, gaat het specificeren en bestellen soepeltjes en duidelijk. Ook de levering, elk boek in folie, is keurig. Betalen doe je met credit-card of via Pay-pal.
    Voor de hobbyschrijver is Blurb een uitkomst.
    Pluspunten: tekstimport, tools voor basisopmaak, diverse formaten en papiersoorten, levering, prijs.
    Minpunten: pagina-opmaak is storingsgevoelig (vastlopen). Minieme afwijkingen in spati

Comments are closed.