HomeJe foto op plexiglas, 5 redenen waarom dat best cool isApps en WebsitesJe foto op plexiglas, 5 redenen waarom dat best cool is

Je foto op plexiglas, 5 redenen waarom dat best cool is

Een foto op plexiglas. Dat klinkt zo raar, maar het is eigenlijk heel gaaf. Ik kon me er helemaal niks bij voorstellen, maar ik werd door Webprint.nl overgehaald om het gewoon te proberen.

Dus gaf ik een mooie foto cadeau aan iemand die het verdiende. Een prachtige foto van een optreden op Serious Request 2014 in Haarlem, toch een bijzonder moment en iets om nooit te vergeten. En hoe gek ik plexiglas eerst vond klinken, ik vind het stiekem mooier dan canvas. Nu begin ik al ongeveer aan mijn 5 redenen waarom een foto op plexiglas heel gaaf is. Komt ie:

1. Omdat het stiekem best mooier is dan canvas

Misschien ben ik dan gewoon van de koude kant, maar ik vind het mooi dat een foto op plexiglas zo strak aan de muur hangt. Natuurlijk, canvas heeft ook zo zijn mooie kanten, het is wat warmer en het lijkt wat meer op een schilderij. Plexiglas is retestrak. Past daarom misschien ook wel beter in moderne interieuren.

Met handig onzichtbaar ophangsysteem

Met handig onzichtbaar ophangsysteem

2. Omdat de foto er haarscherp op staat

Uiteraard hangt het van de foto af, maar een foto op hoge resolutie komt echt superscherp op het plexiglas. En doordat het zo mooi op dat plexiglas zit, lijkt de foto dieper en dus is het resultaat echt een blikvanger. Het lijkt bijna alsof je naar een full hd-scherm kijkt. Dit komt ook doordat aan de achterkant een folie wordt aangebracht die licht blokkeert.

Detail...

Detail…

3. Geen gedoe met fotolijsten

Als je een foto gewoon in een lijst op wilt hangen, kom je wel op de vraag: “welke lijst hang ik eromheen?”. Als je voor de consistentie steeds dezelfde lijsten om je foto’s wilt, dan moet je maar hopen dat je die lijsten jaren later nog kunt vinden in de winkels. Of dat een grotere of kleine lijst ook beschikbaar is. Ikzelf hou van consistentie als ik eenmaal besluit om foto’s aan de muur te hangen. Ik vind fotolijsten duur en voordat je lijsten hebt gevonden in jouw smaak, dan moet je ook nog rekening houden met de toekomst. Dat is dus óf lijsten op de groei kopen óf hard duimen dat ze er over een paar jaar nog steeds zijn. Misschien gezeur, maar met plexiglas heb je dat probleem in elk geval niet. Met canvas misschien ook niet, maar zie punt 1.

Superdun

Superdun

4. Beschikbaar in 35 maten

Staand, liggend of vierkant, in totaal kun je uit 35 maten kiezen voor je plexiglas. Althans, bij Webprint.nl, waar ik mijn plexiglas foto heb besteld. Vond ik heel veel keuze. De maten gaan van vrij klein (20x20cm) tot ongeveer levensgroot (120x80cm). Ik vond 80×40 wel groot genoeg, maar ik kan me voorstellen dat plexiglas eigenlijk nog veel gaver is als het nog groter kan dan 120x80cm.

webprint

5. Best duurzaam

Canvas kan stuk. Van een fotolijst kan het glas breken. Ik ben niet per se voor het gebruik van plastic, maar voor een duurzaam stukje nostalgie in je huis is dit best tof plastic. Het gaat niet snel stuk, dus verhuizen is geen probleem. En als iemand besluit er tegenaan te kotsen of drank erop te smijten of met viltstift te bewerken, dan kun je het simpelweg weer afvegen. Da’s in veel huishoudens geen overbodige luxe volgens mij.

Afijn, het cadeau werd in elk geval enorm gewaardeerd en ik hoop dat ik je hiermee op een idee heb gebracht voor jouw volgende cadeau aan iemand. Valentijnsdag komt eraan, dus kijk even op webprint.nl, ze hebben vrij regelmatig kortingsacties. Ik wil alleen nog even weten: lijkt het je wat? Zo ja, dan mag ik namelijk binnenkort een tegoedbon weggeven voor een foto op plexiglas…