HomeGetting Things Done met Streak.lyApps en WebsitesGetting Things Done met Streak.ly

Getting Things Done met Streak.ly

Streak.ly? Wat is dat? Het is géén to-dolijst maar het lijkt er wel op. Je maakt een lijst aan van dingen die je elke dag opnieuw moet doen, of wilt doen. Om te zorgen dat je ze ook daadwerkelijk gaat doen heeft Streak.ly een motivatiesysteem door middel van badges en ‘cheers’ die je vrienden naar je kunnen sturen om je aan te moedigen.

Normaal ben ik altijd enorm te laat er als accounts worden weggegeven voor een ‘private bèta’ van een applicatie, maar dit keer ging het vlotjes. Er werden al 500 accounts opengesteld voor Mashable-lezers en ReadWriteWeb-lezers, maar het blijkt dat Streak.ly, ook accounts openstelt als je je e-mailadres op de website invoert. Nog geen week nadat ik dat gedaan had, kreeg ik een e-mail dat ik Streak.ly kon gaan gebruiken. Leuk! Voorwaarde is overigens wel dat je een Twitter-account hebt…

To-dolijst

Het ziet er allemaal doodsimpel uit. Streak.ly laat geheel in de stijl van de applicatie zien wat je allemaal moet doen om netjes aan de slag te kunnen met je account. Niet dat je daar punten voor krijgt, maar het helpt wel. Verder kun je direct dingen toevoegen aan je to-dolijst. En nogmaals: het is voor dagelijkse activiteiten die zichzelf herhalen. Geen to-dolijst voor willekeurige dingen dus. Wel om dingen erop te zetten als:

– goed ontbijten
– een bak koffie drinken om op gang te komen
– gezonde lunch eten
– een half uur lezen (geen blogs)
– half uur hardlopen
– een willekeurig iemand helpen
– een blogpost schrijven (gesteld dat je dit elke dag wilt doen)
– gezond avondeten maken
– een vriend of vriendin bellen

Van die dingen dus. En dan is je dag ook wel ongeveer vol. Blijkt na een tijdje dat dingen toch niet gebeuren, dan kun je ze archiveren. Wel kun je ze altijd weer terughalen als je ze later weer wilt oppakken. Handig!

Streaks en badges

Hoe langer je achter elkaar de dingen doet die op je lijstje staan, hoe meer ‘streaks’ je krijgt. Elke streak kun je Twitteren, zodat je je vrienden laat zien dat je goed bezig bent. Zo heb ik al twee dagen lang alles op mijn lijstje kunnen doen, dus twee ‘streaks’. Nu is mijn lijstje niet heel groot, dus makkelijk, maar ongetwijfeld dat er nog dingen bij komen. Ook moeilijke dingen, en daar komt dan het beloningssysteem bij kijken. Je krijgt badges en die badges zijn net als in Foursquare leuk om te halen. Je kunt badges krijgen voor je hele lijst of per onderdeel. Heb je moeite met iets dan kun je aangemoedigd (‘Cheers’) worden door je vrienden, die in hun lijst zien dat jij nog niets gedaan hebt vandaag.

Gisteren

Als je op een dag vergeet aan te geven of je een taak voltooid hebt, kun je ook een dag later nog aangeven dat je het gisteren hebt gedaan. Daarvoor moet je gewoon op het item klikken en zie je daar een optie (Y), voor yesterday. Om te voorkomen dat je iets vergeet kun je reminders instellen. Dan krijg je iedere dag een e-mail met wat je nog moet doen. En geen zin om Cheers te krijgen van je vrienden? Ook dat kun je uitzetten. Dan zoek je het maar zelf uit!

Apps

Er zijn plannen om apps te maken voor diverse platforms. Op de iPhone kun je al gebruik maken van een speciaal voor iPhone geoptimaliseerde pagina. Verder willen ze het met nog meer diensten integreren en nog meer leuke functies toevoegen. Toch eerst maar even zien hoe dit het doet.

Heb jij een Streak.ly account? Zo ja, wat vind je ervan? Zo nee, wil je er een na het lezen hiervan en waarom?

[screenshotje]

One thought on “Getting Things Done met Streak.ly

  1. Ik weet dat ik totaal niet snel ben met reageren, maar ben erg enthousiast geworden van dit artikel en ga het direct proberen. Een app voor IOS ruim 2 jaar na dato nog niet. Jammer.

Comments are closed.