HomeAfbeeldingen zoeken met KaloogaApps en WebsitesAfbeeldingen zoeken met Kalooga

Afbeeldingen zoeken met Kalooga

Bij de grote massa is het vast niet zo bekend dat je ook afbeeldingen kunt zoeken met iets anders dan Google Image Search. Kalooga is een zoekmachine speciaal voor foto’s. Vandaag neem ik deze zoekmachine even onder de loep om aan te tonen dat Kalooga best een leuke zoekmachine is om te gebruiken als alternatief voor Google Image Search. Ontdek de wereld door de ogen van verzamelaars

Kalooga is een zoekmachine voor foto’s die gemaakt is in Groningen. Behalve daar heeft Kalooga ook nog kantoren in Spanje, België, Groot-Britannië, Duitsland en Zweden. Afgelopen zomer hield een stagiaire van Kalooga een afstudeerpresentatie over een nieuwe techniek die gebruikt wordt in de zoekmachine. Vandaar dat ik ze ken. Die nieuwe techniek is briljant in het herkennen van kleuren en combinaties daarvan. Aan de hand daarvan kunnen bepaalde eisen gematcht worden. Dat zorgt ervoor dat de zoekmachine erg lekker werkt.

Aan de zoekresultaten kun je een waardering meegeven. Hier zonder in te loggen, wat bij Google wel verplicht is om iets te doen. Daarnaast kun je foto’s ook aangeven als zijnde verkeerd of ongeschikt. Onder een rij foto’s kun je ook gerelateerde foto’s krijgen. Je kunt ook direct doorklikken naar de galerij waar de foto’s vandaan komen. Het idee is namelijk dat de foto’s uit galerijen komen en niet van losse bestanden op allerlei websites. Dat betekent dat je over het algemeen vrij kwalitatief goede foto’s krijgt.

Het is natuurlijk wel even oppassen met copyrights en dergelijke als je foto’s voor commerciële doeleinden wilt gebruiken. Maar los daarvan is deze zoekmachine erg goed. Door de goede matching krijg je echt alleen de foto’s die je wilt hebben. En door de opties om gerelateerde weer te geven kun je bij twijfel ook wat aanverwante foto’s bekijken. Best mooi. Dus, Kalooga even opslaan als favoriet en voortaan daar zoeken naar foto’s.

Kalooga zoekopdracht

Google Images zoekopdracht

One thought on “Afbeeldingen zoeken met Kalooga

  1. Heee ex-klasgenootje! Leuk dat je een artikel over ons geschreven hebt. De zoekmachine is trouwens helemaal vernieuwd, dus zeker even een nieuw bezoekje waard denk ik 😉

    Groetjes,
    Pascal

Comments are closed.