HomeVrouwenpraat kan ook prima met mannenAlgemeenVrouwenpraat kan ook prima met mannen

Vrouwenpraat kan ook prima met mannen

Voor wie dacht dat je vrouwenpraat alleen kon hebben met vrouwen…dat klopt dus niet. Met enige regelmaat heb ik hier behoorlijk diepgaande gesprekken met de mannelijke collega’s van ons broederblad. Stof voor een blogpost? @stevenvvessum dacht van wel, dus die ben ik dan graag van dienst. Eens kijken of ik uit de doeken kan doen waar het gesprek van vandaag over ging…

Even voor de beeldvorming: mijn collega’s bij dat blad zijn voornamelijk hardcore tech-savvy geeks, die niet schuw zijn van wat gevloek en getier als er iets tegenzit en die nog steeds graag games spelen, houden van klooien met pc’s en zich niet druk maken om een schunnige grap zo nu en dan. Waarschijnlijk heeft u inmiddels al een aardig beeld van ze. Nee, ze zien er niet uit als de standaard nerd, dus dat werkt in hun voordeel.

Anyway, al van begin af aan kan ik goed met de heren opschieten, wat het werk natuurlijk wel zo leuk maakt. Ze doen af en toe danig hun best om mij een beetje dwars te zitten, uit te lachen of voor gek te zetten, maar inmiddels is ze wel duidelijk geworden dat dat niet vaak lukt. Andersom doe ik ook hard mijn best om de mannen af en toe op hun nummer te zetten, wat af en toe resulteert in een dag lang verontwaardigde gezichten. Kunnen ze best tegen.

Oja, waar het over ging vandaag: relaties, pr0n, vrouwen die het met vrouwen aanleggen en samenwonen. Niet de minste onderwerpen voor een pauze op vrijdagmiddag. Een therapeut had hier nog hard bij zitten knikken dat het zo goed was dat we alles even uitspraken ;-). Inmiddels zijn we het er over eens dat het wel een risico is om na 3 maanden al te gaan samenwonen (collega 1), dat een lange-afstandsrelatie soms best goed uitkomt (collega 3) en dat je eigen vrijheid een beetje behouden in je relatie ook wel erg belangrijk is.

Daarna kwamen we erachter dat de vriendin van collega 1 een eigen pr0n-collectie heeft, heel vrouwvriendelijk overigens, en dat collega 2 nog niet weet hoe hij zou reageren als zijn lange-afstandsvriendin het met een vrouw zou aanleggen. Mannen, dat is hem wel duidelijk, maar vrouwen..blijft blijkbaar een hekel punt bij mannen, dat gedoe. Snap ik weinig van, maar goed, ik ben dan ook zelf een vrouw. Ik begreep ook al dat @ivanmalijkh graag zou solliciteren bij ons vanwege dit soort gesprekken. Nou Ivan, ze zoeken nog een php-developer geloof ik.

U ziet, leuke gesprekken zo op de vrijdagmiddag! Dat heb je dan weer niet als thuiswerkende freelancer (vandaar dat ik dat een beetje meng). Gelukkig duren dat soort gesprekken nooit te lang. Al die mannen komen er op een bepaald moment toch echt achter dat hun koffie op is, of dat ze eten moeten hebben of dat ze tweakers.net te lang niet ge-f5-t hebben. Of iemand moet het weer net even verprutsen met een compleet ongepaste schunnige opmerking…ben je ook meteen klaar ;-).

De moraal van dit verhaal? Met mannelijke collega’s kun je best een leuk en enigszins diepgaand gesprek hebben, maar het moet niet te lang duren. Heb je ook wel eens zo’n situatie? Of, ben je een man en praat je juist over mannendingen met je vrouwelijke collega’s? Tell me!

7 thoughts on “Vrouwenpraat kan ook prima met mannen

 1. Sorry Annelies,
  Maar Ruby on Rails en iPhone app development gaat voor "vrouwengesprekken tussen PHP door"
  Afijn, leuk artikel 😉
  Ivan

 2. Met mannelijke collega’s kun je best een leuk en enigszins diepgaand gesprek hebben […]

  Omgekeerd is natuurlijk een heel ander verhaal 😉

 3. Stereotype weer hoor 😛 Leuk stukkie though 😉 Misschien wat meer homo’s op de werkplek om mee te beppen?

 4. Ik heb laatst wel met een aantal andere mannen een leuk gesprek gehad over relaties, over luisteren naar je (vrouwelijke) partner. Wat naar mijn idee toch meer een ‘vrouwenonderwerp’ is. Het was hartstikke leuk en verrassend zo’n gesprek.

 5. ja, ook mannen zijn net mensen…
  Toch willen we op een gegeven moment weer aan de slag. Of over wat anders praten. Voor ons zijn er echt belangrijker dingen in het leven dan relaties. gelukkig maar.

Comments are closed.