HomeMijn 23e jaar in blogposts – overzichtAlgemeenMijn 23e jaar in blogposts – overzicht

Mijn 23e jaar in blogposts – overzicht

Goed, ik word net als iedereen helemaal gestoord van iedereen die zijn ‘aanzien van 2010’ zonodig moet bloggen, maar ik ben toevallig net de 28e december jarig. Dus mag ik als rechtgeaard blogger en veeldenker toch ook wel een overzichtje doen? Vind ik wel, dus vandaar dit artikel: mijn afgelopen jaar in blogposts. En niet alleen blogposts trouwens, ook andere opmerkelijke gegevens wil ik even herdenken. Of overdenken. In elk geval even bij stilstaan. Genoeg geluld, hier komt het!

Internet

Het mag duidelijk zijn dat 2010 het laatste jaar was waarin ik op dit blog veel over online marketing plaats. Ik ben van plan dit weblog een stuk persoonlijker te maken. De laatste weken heb ik al geprobeerd daar wat meer richting aan te geven, om de overgang wat soepeler te maken. Ik begon 2010 echter wel met een aantal posts over internet-dingen. Sinds begin 2010 ben ik echter ook een stuk actiever geworden op mijn zakelijke blog, en ook op Marketingfacts kon ik zo nu en dan mijn ei kwijt over internet-gerelateerde zaken. Mijn best gelezen artikel op Marketingfacts was die over de Social Media Expert. Menigeen die dit blog zo nu en dan leest weet dat ik daar vaker iets over te melden heb gehad. Uiteindelijk heeft me dat nog een heel kort praatje bij SocialStrategyTalk opgeleverd, waardoor ik uiteindelijk werd uitgenodigd door Taskforce Social van het IAB om mee te denken over richtlijnen voor social media experts. Superleuk natuurlijk, en leuk contact met @j0hn overgehouden. De reden dat ik zo fel ben op die social media experts is niet makkelijk uit te leggen. Misschien gaat het om het principe, misschien denk ik gewoon te ver vooruit. Ik zou willen dat we allemaal zover waren dat we beseffen dat het allemaal geen rocket science is. Dat het gewoon meer geïntegreerd is in alles wat een bedrijf doet. Maar ja, zo werkt het nou eenmaal niet.

Gedrag

Afgezien van al die blogposts over social media en ander internetgedoe heb ik me ook meer dan eens opgewonden over andere gebeurtenissen in den lande. Zo vond ik dat TNT wel eens meer aan klantenservice kon gaan doen en de site moest aanpassen, en ook de KVK, Wehkamp en G-data kregen een veeg uit de pan vanwege onbehoorlijk gedrag. Gewoon omdat het iemand het moet zeggen. En omdat ik het dan kwijt ben ;-). Dus dat blijf ik ook komend jaar gewoon doen!

Al dat bloggen, en ook het actief zijn op Twitter, wat dan klaarblijkelijk onder microbloggen valt, heeft nog meer opgeleverd. Een praatje tijdens MobileMojo, een introductie in WordPress op WordCampNL en een superleuk gastcollege in Breda. Je zou dus kunnen stellen dat 2010 het jaar was waarin ik spreker werd…;-). 

Werk

Tot zover de zakelijke kant van mijn bestaan. Hoe verging het je nou privé, wil je weten? Eigenlijk ook heel goed! Ik heb er niet zoveel over geblogd, maar daarom zal ik nu even uit de doeken doen het ging. In 2010 woonde ik net in Haarlem. Ik was verhuisd vanuit Groningen, waar ik het ook prima naar mijn zin had. Helaas was het erg moeilijk om daar aan een vaste baan te komen, en ook freelance was het nogal een gevecht. Dankzij @eileenblackmore en @fundament kon ik een tijdje overleven, maar het was simpelweg niet genoeg. Dus ik ging op zoek naar alternatieven. Vacatures kijken op andere plekken dus. Logische plek was voor mij de randstad, omdat ik daar al een paar maanden een lief vriendje had (en nog heb!). Ik vond een vacature bij Computer Idee en wonder boven wonder werd ik bijna meteen aangenomen. Het klikte van beide kanten en kon 4 januari 2010 beginnen als hardware-redacteur. Inmiddels doe ik veel meer dan alleen hardware, ik schrijf ook over mobiel, internet en social media. Daarnaast ben ik sinds kort community-manager (wat inhoudt dat ik de Facebooks, Twitters en Hyves beheer). Een jaar wat voorbij is gevlogen wat mijn werk betreft!

Wonen

Ik vond tegelijkertijd met mijn baan een leuke flat in Haarlem Noord, gewoon via Kamernet, kun je nagaan. Mijn huisbazin is de leukste die je kunt hebben. Ik krijg elk jaar een kaartje voor de kerst en af en toe een mailtje met hoe ’t gaat. Zo leuk! het mooie van Haarlem Noord is dat visite gewoon de auto fatsoenlijk kan parkeren, en dat ik nota bene 3 supermarkten op loopafstand heb. En een Bruna, bloemenzaken, drogist, slager, bakker, snackbar en mijn favoriete kapper Jeroen!

Emotioneel

2010 was ook een bewogen jaar, als al het positieve niet bewogen genoeg is. Thuis is er (nog steeds) het één en ander aan de hand bij de ene helft van mijn ouders en dat legde ook bij mij een redelijke druk op mijn doen en laten. Het mag dan 200km verderop zijn, het blijft je thuis. Mede daarom heb ik besloten 4 dagen te willen werken, wat mijn werkgever gelukkig ondersteunde! Waarvoor dank! Behalve dat moest mijn oma wat operaties ondergaan, waarbij de angst bestond dat het toch weer die rotziekte was die terugkwam. Gelukkig bleken het relatief onschuldige poliepen te zijn, maar toch… In 2010 vond ik ook mijn jeugdvriendinnetje terug. Op zich een erg leuk gegeven, ben er ook superblij mee! Helaas kreeg zij ook wat tegenslagen te verwerken en dan leef je toch erg mee ineens. Maar ik moet niet klagen, het betrof allemaal mijzelf niet en ik ben blij dat ik er voor anderen kon zijn in 2010. Bijvoorbeeld voor Emma, die nu één van mijn lieve vriendinnetjes is :). Dat bedenk je ook niet van te voren, als je elkaar eerst alleen op Twitter spreekt!

Tweeps

Over Twitter gesproken: ik twitter er toch al een flinke tijd op los (met slotje), maar dit jaar was eigenlijk voor het eerst dat die contacten veel meer naar mijn offline leven doorstraalden. Op een gegeven moment merk je dat het toch echt klikt met bepaalde mensen en niet altijd krijg je de kans om daar iets mee te doen. Maar inmiddels mocht ik van @christinezegt mee naar een uitzending van KRO In de Schaduw van het Nieuws, over social media en heb ik haar blij kunnen maken met een stapel nieuwe kleren, is @marjolein mijn vaste theeleutvriendinnetje, heb ik toffe snowboots dankzij die lieve @isabelmosk en @hestervlamings, werd ik na samen gedanst te hebben voor een paar maanden ineens toch nog vriendinnetjes met @nynkep en ik heb ongetwijfeld nog veel meer dingen te danken aan een heleboel mensen op Twitter die ik nu vergeet. Maar laat gezegd zijn dat ik iedereen heel dankbaar ben voor alles! Niet in de laatste plaats degenen die mijn blogs iedere keer weer gelezen hebben en geretweet hebben! En diegenen die me weer van verse ideeën hebben voorzien voor mijn weblog (en dank @vandenadort voor de prijs). En @jeffsimons en @dominiqu3 die beiden bereid zijn een nieuw ontwerp voor mijn dierbare weblog te maken. Geweldig!

Tof

Er zijn misschien nog wel enorm veel dingen die gebeurd zijn in 2010 en die ik nu zo snel niet kan benoemen. Mocht je nog toffe herinneringen hebben aan mij in 2010 die ik hier niet genoemd heb, dan hoor ik het graag of course ;-). En voor alle herinneringen die je aan mij hebt die je niet zo bevallen, bij voorbaat mijn excuses. Soms zet ik bewust mensen in een hoek, soms vergeet ik wel eens dat iemand zich onbedoeld aangesproken kan voelen, dus daarvoor dan sorry, ik werk er nog aan!

Ik vond 2010 een tof jaar! Dat mag ook wel eens, want voorgaande jaren vond ik over het algemeen al heel lang verschrikkelijk en hoopte iedere jaarwisseling weer op verbetering. Ik ben sowieso vastbesloten om 2011 weer zo’n geweldig jaar te maken. Moet wel lukken nu met al die leuke mensen om me heen! Hè, is het toch weer zo’n emotioneel blaatverhaal geworden…

One thought on “Mijn 23e jaar in blogposts – overzicht

  1. Wat superlief van jou. Ik ben ook heel erg blij met jou en heel blij dat ik jou heb leren kennen!

    Liefs!

Comments are closed.