HomeIk zoek Suske en Wiske albums, wie helpt?AlgemeenIk zoek Suske en Wiske albums, wie helpt?

Ik zoek Suske en Wiske albums, wie helpt?

In het kader van pure nostalgie en vermaak ben ik zoek naar oude Suske en Wiske albums in goede staat. Ze allemaal nieuw willen kopen is een kostbaar grapje, dus ik zoek hulp. En behalve via rommelmarkten kan dat ook via het web…

Ik neem jullie even mee naar een jaar of 15 geleden.

Met enige regelmaat mocht ik bij opa en oma logeren. Omdat na een tijdje de lego wel weer omgebouwd is tot grootse bouwwerken, het knutseluurtje ook wel weer lachen was en helpen koken ook niet meer nodig was, moest ik mij op zondagmiddagen toch anders zien te vermaken. En wat biedt beter vermaak dan een stapel Suske en Wiske albums die nog van je vader en ooms zijn geweest?

Urenlang kon ik stilletjes in een hoekje van de bank weggekropen zitten met rode wangen. De avonturen van Suske en Wiske waren toch altijd weer een beetje spannend, zelfs al had je het album toch al minimaal een keer gelezen. Sommige avonturen zal ik nooit meer helemaal vergeten.

De tijdmachine van Professor Barabas, de sterke Jerommeke, domme Lambik, een beetje gestreste tante Sidonia en natuurlijk de koters zelf. Mooie tijden waren dat. En ze zijn nog niet voorbij want de albums worden nog steeds gemaakt en we zijn al bij nummer 318 aanbeland.

Helaas is de stapel albums van opa en oma naar mijn neefje en nichtje gegaan 🙁

Omdat ik de albums nog steeds erg leuk vind om te lezen, ook al lees ik er nu een stuk sneller doorheen, wil ik de hele collectie compleet verzamelen. Met uitzondering van de originele zwart/wit albums van 1 t/m 66. En behalve dat ik de komende tijd ga proberen rommelmarkten rond Haarlem te traceren (wie er weet mag het in de comments gooien inclusief data) wil ik ook jouw hulp inroepen.

Heb jij nog Suske en Wiske albums liggen die nog in redelijke staat zijn (en in elk geval compleet, geen bladzijdes eruit) en wil je ze graag doneren, gratis of tegen een kleine vergoeding (want ik ben niet zo heel rijk), maar in elk geval tegen de verzendkosten, duik dan in je kast en stuur ze op! Want je maakt mij echt superblij met een album!

Mijn adres kun je opvragen door even te mailen naar suskewiske@anneliesje.nl. Dan maken we ook even afspraken over eventuele betalingen :).

Onderstaand heb ik de lijst bijgevoegd, waarop ik steeds met een groen vakje zal aanvullen dat ik het album heb. Oranje betekent dat iemand beloofd heeft hem op te sturen. Zoals je ziet is het nog heel weinig, maar het is dan ook een plan dat nog maar een paar weekjes in mijn hoofd zit en nu pas concreet wordt.

4 thoughts on “Ik zoek Suske en Wiske albums, wie helpt?

 1. Hoi,
  Ik heb van nr 193 tot 300 alles in 1e druk en in uitstekende kwalliteit. Laat maar weten welke albums je graag zou willen hebben dan maak ik een mooie prijs. (vanaf EUR2,- per stuk).

  Groetjes,
  Jaap

 2. Hallo Annelies.

  Ik ben ook bezig om de S&W collectie rond te krijgen, en schiet al lekker op.
  Heb ook een aantal dubbele, varieert tussen de 67 en de 261.
  De boekjes zijn door elkaar veel gelezen, en zgan.
  Je mag ze voor een klein prijsje overnemen plus de verzendkosten.
  Ik hoor wel welke nummers je nog zoekt.

  mvrgr Louise.

Comments are closed.