HomeEinde stage bij Traffic4uAlgemeenEinde stage bij Traffic4u

Einde stage bij Traffic4u

Gisteren heb ik mijn laatste stagedag gelopen bij Traffic4u. Traffic4u is specialist in zoekmachinemarketing en heeft zo’n 80 medewerkers en kantoren in Groningen, Amsterdam, Madrid en Salamanca. En donderdagavond bedacht ik me nog dat mijn laatste stagedag wel rustig zijn, maar niets was minder waar…

Het verliep de hele dag lekker hectisch. ’s Morgens met een auto naar de garage (dat verhaal leest u verderop) en daarna afwisselend aan stageverslagen en andere benodigdheden gewerkt en aan dingen gewerkt die nog even afmoesten voordat ik weg ging.

Maar hoe was mijn stage dan? In 1 woord: hartstikke leuk! In het begin was het erg zwaar. Elke dag 8 uur achter de pc zitten gaat je niet in de koude kleren zitten. Dus de eerste dagen had ik regelmatig hoofdpijn en last van mijn ogen en was ik zo moe dat ik wel 3 dagen kon slapen aan het einde van de week. Gelukkig was dat na een weekje of 2,3 wel over.

Verder kwam ik er in de eerste week al achter dat mijn eigen website eigenlijk wonder boven wonder al aardig geoptimaliseerd was. Onbewust, want ik wist niet zoveel van zoekmachines, alleen van netjes html-en en n beetje rekening houden met je gebruikers. Dat bleek dus al een eind in de goede richting te zijn! Ik heb daarna in een paar weken tijd zoveel geleerd over zoekmachinemarketing dat het me af en toe wel eens de keel uithing, maar toen ik het eenmaal echt snapte en het in de praktijk mocht brengen, vond ik het toch wel erg vet 😀

Ook de sfeer tijdens mijn stage was erg prettig. Er werken allemaal jonge mensen, open minded en praatgraag ;). Iedereen gaat erg leuk om met elkaar, er kan gezegd worden wat er op je hart ligt etc. Kortom, daar wil je echt werken als je geinteresseerd bent in zoekmachinemarketing en een beetje ervaring hebt met OF Adsense/Adwords OF HMTL/CSS. Opleiding doet er daarbij weinig toe, motivatie is belangrijker.

Wat was nou het verhaal met de garage zul je je afvragen, nu dit artikel alweer zo’n beetje op z’n eind loopt? Ik moest met de auto van een collega naar de Seat dealer. Daar heb ik mijn eigen auto ook vandaan, en ik had er vorige week een witte nummerplaat besteld. Door wat communicatieproblemen had ik hem gisterochtend nog niet, dus toen ik toch was, meteen even gevraagd of ze hem al hadden. En jawel, ik kreeg em mee, gratis ook nog, waarom weet ik niet 😉 Maar die nummerplaat lag de hele dag op mijn bureau, en in die tijd heeft geloof ik iedereen die langskwam gevraagd wat ik met die nummerplaat op mijn bureau deed. Bij deze weet dus iedereen die het niet gevraagd maar wel benieuwd was, waar die plaat vandaan kwam. En nee, ik heb geen aanhangwagen van mezelf, maar de laatste tijd ben ik zo vaak verhuisd met huurwagentjes waar geen plaat op zit, dat het me al een wonder leek dat ik nog geen boete heb gekregen. Dus vandaar.

Dus nu heb ik lekker twee weken welverdiende rust en daarna mag ik parttime aan de slag bij Traffic4u :D. Ik heb er al zin in!