HomeAnneliesje.nl bestaat 6 jaar! Feestje!AlgemeenAnneliesje.nl bestaat 6 jaar! Feestje!

Anneliesje.nl bestaat 6 jaar! Feestje!

Virtueel feestje, want Anneliesje.nl bestaat vandaag officieel 6 jaar. En ja, daar ben ik wat laat mee, maar hee, beter laat dan nooit. En wat is er een hoop gebeurd in die zes jaar! Ik ga geen compleet overzicht neerpennen, dat zou pas gekkenwerk zijn, maar ik wil wat leuke highlights eruit halen.

In 2005 heb ik dit domein aangevraagd. Hiervoor had ik op gratis domeinen mijn hobbysite, tot ik merkte dat het niet flexibel genoeg meer was. Bovendien wilde ik mijn eigen domeinnaam, want dat is natuurlijk veel toffer. Via IRC, jawel, leerde ik @michielscholten kennen (geloof ik), het kan ook ICQ zijn geweest, maar hee, het is zes jaar geleden! En Michiel wilde wel mijn site hosten, scheelde mij dan weer dikke euro’s en hij kon lekker prutsen met servers en sites. #liev zeg ik! Dus dit blog is mede aan hem te danken, in de comments kun je je dankbaarheid kwijt ;-).

Posts

In de zes jaar dat ik dit blog heb zijn de posts steeds langer geworden, serieuzer geworden, kritischer geworden, maar ook wel leuker geworden, al zeg ik het zelf. Ik hou inmiddels elke maand zo’n 1000 bezoekers bezig, en dat vind ik voor een persoonlijk blog heel wat. Ik was zes jaar geleden al blij als één persoon (Michiel meestal) mijn rants las. Kun je nagaan. Het is ook een tijdje minder lekker gegaan. Poste ik hooguit één keer per maand een stom berichtje. Maar inmiddels post ik toch vrij regelmatig weer een serieus leuk artikel. En een tijd geleden heb ik de optie ingebouwd om ook hele korte berichtjes of video’s te plaatsen. Voor iedereen die gewoon even wil bladeren voor de fun.

Bezoekers

Over bezoekers gesproken: ik begonnen met Google Analytics in november 2007, kort nadat ik mijn stage bij Traffic4u was begonnen (dus dan moet je wel). Even de cijfers erbij gepakt, en sinds die tijd heb ik ongeveer 22.000 unieke bezoekers op mijn site gelokt. Het verkeer komt voor twee gelijke delen uit zoekmachines en verwijzende sites en de rest is direct verkeer. Gemiddeld bekijkt een bezoeker bijna twee pagina’s en zijn dit de best bekeken pagina’s:

Design

En, binnenkort krijgt dit blog een tof nieuw design! Gemaakt door @jeffsimons, en ik ben heel benieuwd hoe het wordt! Ik weet wel al dat alles beter leesbaar wordt en nog meer handige ingangen biedt naar alle content op mijn site.

Wat de toekomst betreft: dit blog wordt weer wat persoonlijker. Ik heb een tijdlang veel over seo, social media en andere internetmarketingdingen gepraat en daar wil ik mee stoppen op dit blog. Op mijn zakelijke blog (ik ben te huur voor duur) kun je daarover verder lezen. Hier ga ik vooral een mening hebben over honderdduizend dingen die gebeuren om me heen en in mijn leven. Natuurlijk, het zal heus nog een lichte focus hebben op internet, ict, vrouwenzaken en techniek, zoals eigenlijk ooit de bedoeling was. Dus geen stress, het blijft leuk om hier te komen!

Anyway, reden voor een feestje, virtueel. In de reacties kunt u rondjes bier geven, felicitaties uitwisselen, uzelf op de schouder kloppen als u hier regelmatig bent en reageert, en polonaises doen.

3 thoughts on “Anneliesje.nl bestaat 6 jaar! Feestje!

  1. En ik dacht nog wel dat je een echt feestje ging geven 🙁

    Gefeliciteerd met het zolang volhouden, op naar de 12 jaar ?

  2. Gefeliciteerd Annelies. Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen. Ik zit vaak met een smile op mn gezicht te lezen.

Comments are closed.