HomeDe 5 perfecte ingrediënten voor een dagje cocoonenAlgemeenDe 5 perfecte ingrediënten voor een dagje cocoonen

De 5 perfecte ingrediënten voor een dagje cocoonen

Als je het een tijdje druk hebt gehad, is niks lekkerder dan jezelf een dag (of zelfs langer dan dat) op te sluiten in huis. De boel de boel laten voor eventjes, de wereld negeren en lekker focussen op jezelf en ontspannen. Als je net als ik geen bad hebt om in te chillen, moet je andere dingen verzinnen. Dus, met enige research en uitproberen besloot ik dat je deze 5 ingrediënten nodig hebt voor een dagje ultiem cocoonen.

Een leeskussen

Dat klinkt natuurlijk alsof dat is voor mensen die boeken lezen, maar zo is het niet. Een leeskussen is een kussen dat speciaal gemaakt is om lekker tegenaan te leunen. Ideaal dus voor een dagje cocoonen. Dekentje over je heen en lekker achterover leunen maar. Normaal liep ik te klooien met twee kussens in mijn rug, maar die glijden natuurlijk steeds weg en moet je steeds herschikken. Een leeskussen is behalve voor het lezen van boeken ook geschikt om lekker tegenaan te leunen terwijl je tv kijkt of op je laptop iets aan het doen bent. Ideaal ding! Is niet gratis, maar tel uit je winst. Ik ben echt dol op dat ding.

Netflix of Videoland

Al neem je maar een proefabonnement voor twee weken, als je een dagje gaat cocoonen kun je er niet omheen dat je iets te kijken moet hebben. Blader tot je een leuke serie of film hebt gevonden, of lees even de blog van Scriptgirl voor inspiratie voor de beste series. Als je een serie tegenkomt met een seizoen van ongeveer 10 afleveringen dan red je het wel om die binnen een dag uit te kijken. Voelt best wel voldaan kan ik je melden.

Lekker eten

Nu kun je lekker eten op heel veel manieren interpreteren, maar ik voel me toch het lekkerst als ik iets semi-gezonds eet op zo’n cocoon-dagje. Kant en klaar vind ik niet zo heel gezond aanvoelen somehow. Dus wat je kunt doen, is van te voren al extra eten maken en in de koelkast of vriezer bewaren, óf je bestelt voor één keer bij een goed restaurant via Foodora of Deliveroo (even los van de onderbetaalde bezorgers, maar geef die dan een fooi ofzo). Dan heb je wel echt een ultiem verwenmoment, zonder dat je de deur uit hoeft.

Snack en snaai

Je weet zelf, je kan wel doen alsof jij nooit snackt, maar als je een dag thuis bent in je uppie heb je toch op een bepaald moment behoefte aan lekkers. Zoet of zout. Daar is veel keuze in natuurlijk, maar je moet wel zorgen dat je het van te voren al in huis hebt. Anders moet je toch weer naar de supermarkt en dat is jammer van je dagje cocoonen. Ikzelf vind het altijd heel lekker om extra pure chocola (85%) in huis te hebben, maar van die gekleurde spekken (ruitjes!!) vind ik ook echt geniaal. En Haribo beertjes. Qua hartig, voor ’s avonds bijvoorbeeld, zijn kaasstengels nooit verkeerd. Ook notenmixen met cranberries of rozijnen vind ik altijd heel prima. Melba toast met een salade-prutje wil ik ook wel eens in huis halen als ik echt even behoefte heb aan veel ‘vreten’.

Sportattributen

[bol_product_links block_id=”bol_5aab969a7939e_selected-products” products=”9200000079089723″ name=”hoepel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Nouja, nu hoef je dat niet zo nodig aan te schaffen van me, maar wat ik bedoel is: na zo’n dag hangen voel ik wel eens de behoefte om even wat energie eruit te bewegen. Nu heb ik zelf een coole hoepel, dus ik kan altijd even een kwartiertje lekker rondjes draaien. Maar je kunt natuurlijk ook even wat filmpjes verzamelen op YouTube met wat handige instructies voor een korte workout. Denk hierbij ook zeker aan yoga of Zumba. Of leer een ander dansje. Voel je je ook meteen heel blij van, want bewegen is goed voor je!

cocoonen hoe doe je dat

Los van deze 5 ingrediënten is het natuurlijk altijd aan te vullen met meer. Bijvoorbeeld leuk (en lekker? 😛 ) gezelschap, een stapel goede boeken, tijdschriften of kranten, je kunt eens dingen schoonmaken die je anders altijd vergeet of nooit zin in hebt, je kunt klusjes doen waar je anders nooit tijd voor hebt, maar net wat jou blij maakt!

Wat is jouw ultieme ingrediënt om lekker te cocoonen?

One thought on “De 5 perfecte ingrediënten voor een dagje cocoonen

  1. luisterboeken of de Tolino, dekentje (mijn hoogbejaarde huis is in de winter toch een soort iglo), wijn, koffie, chocolade en kaas. Enzo 😉 Overigens herinnert de header me eraan dat ik bezig was zelf een deken te haken…. laten we het erop houden dat het momenteel nog een uit de kluiten gewassen sjaal is…

Comments are closed.