Home#30dayblogchallenge: de naam van mijn blogAlgemeen#30dayblogchallenge: de naam van mijn blog

#30dayblogchallenge: de naam van mijn blog

Zoals ik laatst heb beschreven, doe ik mee aan de #30dayblogchallenge. Nummer 1 in de lijst moet gaan over de naam van mijn blog. Nou, daar heb ik wel zo het een en ander over te melden natuurlijk. 

De naam van mijn blog is nu Anneliesje.nl, net als de URL. Maar dat ik niet altijd zo geweest. Toen ik mijn blog met begon, in 2004, heette het nog Poehee Weblog. Ik schreef korte stukjes over iets wat me was opgevallen en waar ik even flink over moest zuchten. Soms deelde ik een leuk scriptje dat handig was voor iedereen met een eigen website. Daarna wilde ik wat meer met beeld doen. Aan de hand van een foto, of meerdere foto’s een verhaal schrijven. Eigenlijk plogde ik toen al 😉 Toen heb ik het een tijdlang ‘Where the poppies grow’ genoemd, naar het bekende gedicht.

Lees verder onder de afbeeldingen

Op een gegeven moment vond ik het eigenlijk vreemd worden dat de URL zo anders was dan de naam en heb ik het ook officieel Anneliesje.nl genoemd en er uiteindelijk zelfs een logo met eigen lettertype voor laten maken.

Waarom Anneliesje en niet gewoon mijn voornaam en achternaam, bijvoorbeeld? Van dat laatste heb ik ook een URL namelijk. Anneliesje was eigenlijk een beetje een koosnaampje. Sommige mensen noemden me vanzelf zo. Dat is gek genoeg nog steeds zo. Mensen die mijn blog niet kennen spreken me toch aan als Anneliesje. Best grappig en daarom hou ik de naam nog zo. Mijn voornaam en achternaam als blognaam en URL vond ik zo zakelijk op de een of andere manier.

Enkele maanden terug twijfelde ik wel of het nog zo goed paste. Ik ben de 30 ruim voorbij en voel me niet altijd thuis met mijn eigen koosnaampje. Het klinkt zo lief en schattig en jong en voel me natuurlijk ook vaak stoer en volwassen. Dus ik heb verschillende namen bedacht en die op Twitter en Facebook aan mijn fans en volgers voorgelegd maar eigenlijk vond bijna iedereen dat Anneliesje gewoon bij me past. Dus ik laat het nog even zo. Wel heb ik alvast nieuwe domeinnamen vastgelegd, voor als ik er toch een keer echt verandering in wil aanbrengen.

Wat vind jij van mijn blognaam? En als jij een blog hebt, hoe kwam jij aan de naam? Let me know in een reactie! Of doe ook mee aan de #30dayblogchallenge en geef daar het antwoord op deze vraag 😊