Home#30dayblogchallenge: 5 bloggers die ik volgAlgemeen#30dayblogchallenge: 5 bloggers die ik volg

#30dayblogchallenge: 5 bloggers die ik volg

Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik waarschijnlijk niet eens aan de 5 kom. Of nipt. Ik lees eigenlijk helemaal niet zoveel online. Als ik al iets lees, is het vooral van grote magazines of kranten. Dus als ik 5 bloggers volg, is dat best bijzonder. Ik volg er in elk geval 2 met regelmaat, de rest is facultatief, dus als ik een keer zin heb om iets extra’s te lezen. Niet om af te doen aan de bijzonderheid he. 

Af en toe kijk ik heus wel even op andere blogs. Meestal om even af te kijken wat zij nou anders doen dan ik. Soms haal ik daar wat onverwachtse inspiratie uit. Maar stiekem vind ik dat veel blogs op elkaar lijken en allemaal over dezelfde dingen gaan. Dus de paar die ik hieronder ga noemen, zijn echt bijzonder, want ze gaan over dingen die je niet vaak ziet op het internet.

De Hoestende Avonturier

Met stip op 1 hoor. Ze is ook de aanstichtster van deze #30dayblogchallenge, dus dan moet je wel he ;-). Nee, maar Sarah is een onwijs lieve en dappere dame met bovendien een nasty ziekte. Hoe zij met die ziekte omgaat en erover blogt mag gerust een voorbeeld heten. Ik vind haar blogs altijd erg leuk om te lezen, ook als het om serieuze dingen gaat. Ze schrijft met veel humor en dat maakt het goed behapbaar. Volg die blog!

Ontbijten doen we thuis

Het leest als een avonturenboek en of het nu echt of verzonnen is, de hoofdpersoon Arthur van Moerwijk schrijft over smakelijke situaties in zijn stadje Groningen. En omdat ik daar zelf gestudeerd heb, kan ik me nog aardig levendige voorstellingen maken van zijn verhalen. Arthur is student, afkomstig uit Dwingeloo en bovendien homo. Zodoende ontdekt hij een hoop nieuws en dat deelt hij graag met de wereld. Ik kan er altijd erg om lachen. De beschreven gesprekken zijn beeldend en vol humor. Love it.

Matte & Shimmer

Matte & Shimmer is het blog van mijn oud-huisgenootje Mariska. Ik lees vooral haar persoonlijke stukjes, maar dat is omdat ik graag op de hoogte blijf van hoe het met haar gaat. De rest van het blog bevat vooral veel shoplogs en reviews van beautyproducten. En daar heb ik dan weer net niet heel veel mee. Toch schrijft ze erg leuk en is haar mening altijd kritisch en helder. Sinds kort heeft ze ook een egeltje waar ze veel over schrijft. Dat is weer eens iets anders dan katten ;-). En het grootste nieuws: deze stoere dame gaat haar eigen webshop in beautyproducten starten. Zeker iemand om in de gaten te houden!

Cityguys

Wie kent ze niet? Voor alle tips in de grote steden met betrekking tot lekker eten en goede cocktails moet je op het blog Cityguys.nl. Nu ken ik de oprichters ervan ook al eeuwen, dus dat helpt. Stiekem heb ik toch wel meer dan eens even gekeken of er nog leuke cocktailbars bij zijn gekomen in de steden waar ik vaak kom. En even getest of ze Haarlem wel goed in de smiezen hebben (hm, dat kan beter!). Ze schrijven in elk geval lekker, en ze zijn mega-actief op social media, dus het komt ook nog in hapklare brokken naar je toe. Volgen die gasten!

Freelennse

Lenneke is één van de mensen die ik bijzonder waardeer om haar openheid. Dus volg ik haar al heel lang. Ze tweet over haar persoonlijke uitdagingen, over haar werk als freelance copywriter en heeft een hond die ze graag in de spotlight zet. Je mag haar blog (en tweets) echt niet missen!

En dat waren er alweer 5! Andere blogs die ik graag volg (zij het met minder regelmaat) zie je hier aan de rechterzijkant staan >>>

Welk blog volg jij graag?