Home#30blogchallenge: mijn favoriete quotesAlgemeen#30blogchallenge: mijn favoriete quotes

#30blogchallenge: mijn favoriete quotes

Als je een challenge doet, moet je ook de rotvragen beantwoorden. Al staat er strikt genomen geen vraag, dus is de invulling natuurlijk aan mij. Maar hee, laten we het leuk houden en een poging doen om het over mijn favoriete quotes te hebben, zoals de bedoeling waarschijnlijk toch is.

De eerste vraag is natuurlijk wel: heb ik überhaupt favoriete quotes? Daar moest ik even over nadenken. Ik denk altijd van niet, maar als ik dan even langer nadenk, komt er toch wel zo het één en ander naar boven.

Kijk, eerst even dit. Ik vind quotes echt een mega cliché. Het zijn dan ook quotes omdat ze zo cliché zijn, anders onthield niemand ze. De wijsheid. Maar ik heb een schijthekel aan alles wat cliché is en hou gewoon meer van aparte bijzondere ongewone dingen. Zo ben ik ook helemaal tegen hypes. Of series die iedereen kijkt, zoals Game of Thrones of Breaking Bad. Ik heb dus ook letterlijk nog geen aflevering van die series gekeken. Kortom, quotes zijn eigenlijk niet zo aan mij besteed.

Maar, zelfs ik moet toegeven dat een goede quote op het juiste moment best een snuggere wijsheid kan bevatten waar je dan warempel ook nog wat aan hebt. Ik wil nog wel eens lekker ronddwalen in mijn eigen hoofd met miljoen gedachten en soms kom ik maar niet uit het punt wat ik eigenlijk wil maken naar mezelf. Loop ik dan onverwachts tegen een quote op, dan kan ik soms ineens klaar zijn met rondjes denken. Opluchting alom en kan ik mijn capaciteiten weer aan zinvollere dingen besteden.

Goed, mijn favoriete quotes dan toch maar. Heel lang had ik de volgende als favoriet, gewoon omdat hij áltijd klopt. Maar echt, denk zelf na, het klopt:

If life gets harder, you must’ve just leveled up

I mean, come on. Eh, game on!

Een leukere, en tevens meer gezellige quote, kwam ik tegen in het huisje van collega Saskia. Mag ik ook wel en zeker omdat ook deze ook vaak waar is:

I have mixed drinks about feelings

Nu komt deze quote niet uit de lucht vallen. Enige research bracht mij op het country liedje van Eric Church, Mixed drinks about feelings. Ik zeg: die man weet gewoon waar hij het over heeft.

Tot slot heb ik nog een andere quote, eentje die eigenlijk meer een mini-gedicht is, afkomstig uit een sonnet van Shakespeare. Iemand die liever anoniem wilde blijven, op Valentijnsdag, gebruikte deze zin in een prachtige kaart die ik kreeg. Goede quote voor iedereen die zich soms rot voelt en moet horen dat ‘ie gewoon prachtig en geweldig is:

A rose by any other name, would still smell as sweet

Bedoel, awwwwww. Niks aan toevoegen.

Goed, wat kun je nou met favoriete quotes? Nou, het is dus helemaal hip om quotes op een poster of in een hip lijstje af te laten drukken. Of in een nog hippere lichtbak, met van die letters die je dan zelf moet zitten schuiven. Ook heb je websites waar je de bekende witte tegeltjes met blauwe letters kunt bestellen met een dikke quote erop. Tegeltjeswijsheid zeg maar. Want meer is zo’n quote ook niet he. En dan hang je die op een strategische plek op, wc voldoet meestal uitstekend. Om er elke keer als je die rottegel ziet hoe dan ook aan herinnerd te worden dat je leven alleen maar faalt, maar hee, ik wil de pret niet drukken.

Mocht je nou meer van quotes houden dan ik, deel dan even jouw favoriete quote in de reacties hieronder. Of doe ook mee aan de #30dayblogchallenge (pretty please met linkje naar mijne) en vertel het daar.